Skip to main content

Neurofeedback-ul folosește capacitatea creierului de a se adapta și de a învăța. Procesul de învățare este identic cu cel prin care dobândim o nouă abilitate.

Creierul învață formând conexiuni între celulele nervoase și utilizând trasee neuronale care leagă diferite locații cerebrale. Cu cât utilizăm mai frecvent aceste trasee neuronale, cu atât creierul devine mai eficient la îndeplinirea sarcinii asociate.

Folosind învățarea prin neurofeedback răspunsurile creierului ajung să fie controlate de consecințele lor (folosirea buclelor de biofeedback).

Pentru a măsura activitatea cerebrală, la nivelul scalpului se atașează o serie de electrozi (ce pot fi dispuși pe o cască reglabilă) care măsoară și înregistrează în timp real activitatea creierului.

Electrozii primesc impulsurile cerebrale și le transmit sistemului de neurofeedback care extrage informaţii despre funcționarea anumitor zone ale creierului.

Sistemul computerizat împarte în benzi de frecvență undele cerebrale și afișează fluxul activității cerebrale prin intermediul unui monitor sub forma unui joc video sau a altor tipuri de semnale care oferă feedback.

De asemenea, sistemul de neurofeedback folosește atât feedback-ul auditiv prin intermediul căștilor audio cât și feedback-ul tactil prin utilizarea unei jucării de pluș cu vibrație.

Procesul de antrenament este plăcut, fără efort mental, iar persoana care urmează procedura de neurofeedback interacționează în timp real cu informațiile primite.

Persoana “joacă” efectiv, jocul video, folosindu-și creierul, pentru a ajunge la starea mentală în care obține unda cerebrală dorită. Pe măsură ce activitatea într-o bandă de frecvență crește, jocul video se mișcă mai repede.

Atunci când activitatea într-o bandă adversă crește, afișarea vizuală este inhibată.

În timpul acestui proces, activitatea creierului persoanei este comparată cu un obiectiv de pe computer.

Sunetele și imaginile acționează ca recompense și transmit imediat persoanei momentul în care creierul său atinge obiectivul stabilit, deoarece activează sau suprimă zona-țintă a creierului.

Treptat, creierul răspunde la indiciile care i se dau și astfel are loc o “învățare automată” a noilor modele de activitate cerebrală optimizate specific pentru acea activitate.

Frecvențele undelor cerebrale vizate în neurofeedback sunt specifice fiecărei persoane.

În momentul în care frecvențele undelor cerebrale se corectează și se înscriu în tiparul de frecvență dorit, simptomele problematice pot fi mult diminuate sau complet eliminate.

Cum te putem ajuta printr-un program personalizat de neurofeedback?

BrainFIT  îți oferă programe personalizate de neurofeedback adaptate nevoilor tale specifice sau potrivite persoanelor apropiate pe care dorești să le ajuți.

Primul pas pe care ți-l recomandăm este să ne contactezi. Îți vom oferi toate informațiile necesare, astfel încât să poți lua o decizie informată și să urmezi programul potrivit pentru tine.

Tot ce ai de făcut este să stabilești o primă întâlnire telefonică și să discuți cu Delia Rus, co-fondatoarea BrainFIT.

Ai nevoie o soluție eficientă pentru rezolvarea unei probleme emoționale, comportamentale sau de sănătate?

Te invităm să ne contactezi telefonic la (+4) 0736.428.431 și te vom îndruma în alegerea tratamentului prin neurofeedback potrivit pentru tine!

0736 428 431